Novembre Feminista recull i dona suport a la proposta del Moviment Feminista de València.

Davant l’aprovació dels propers Pressupostos Generals de l’Estat per 2017, LES ORGANITZACIONS DE DONES convoquem una #Alerta Feminista per seguir denunciant que aquests pressupostos reflecteixen un model econòmic basat en activitats productives depredadores del medi ambient, que no atenen les necessitats socials i que agreugen els problemes de desigualtat entre homes i dones amb conseqüències desastroses per al medi ambient, l’economia, la societat i sobretot per a la vida de les dones.

 Menor taxa d’ocupació femenina, desigualtat salarial, precarietat, feminització de les cures i per si no fos poc, DIA A DIA, ENS estan assassinant, a nosaltres i a les nostres criatures, davant la més absoluta indolència del govern central, governs autonòmics, les institucions i els poders públics.

Així que com ja no podem aguantar ni un assassinat més i perquè a més no es mostra interès a acabar amb el masclisme, ni amb els privilegis que sustenta el patriarcat, perquè els assassinats de dones s’han normalitzat, perquè demà podem ser qualsevol de nosaltres, o les nostres filles, mares, veïnes o amigues, fem una crida per exigir recursos que acabin d’una bona vegada amb aquesta ceguesa institucional i aquest patriarcat assassí.

Fartes de minuts de silenci, condemnes virtuals i discursos que cada vegada semblen més hipòcrites.

Asfixiades per la impotència davant el continu degoteig d’assassinats de dones i criatures.

Morts anunciades que ningú ha volgut evitar.

I unides per l’objectiu comú de manifestar un rotund rebuig a la passivitat criminal dels poders públics, així com l’exigència innegociable d’una partida pressupostària suficient per a la lluita contra la violència masclista i a favor de la igualtat , es proposa canalitzar la ràbia i la indignació provocada per les violències masclistes entorn d’una proposta concreta, col·lectiva i reivindicativa.

 QUINA ÉS LA PROPOSTA?

 A l’Estat Espanyol, hi ha 8000 Ajuntaments. Es tracta de fer-nos presents el 19 de juny en tots aquells en els que una Associació , entitat, organització o grup de dones vulgui organitzar-ho

 QUINA ÉS L’EXIGÈNCIA?

Augmentar a 120 milions d’euros l’assignació pressupostària de l’Estat Espanyol, destinada a la igualtat i a la lluita contra la violència masclista i en el cas de la Generalitat les partides deixin d’estar supeditades a “la disponibilitat pressupostària”, perquè les vides de les dones s’han de garantir de manera clara i contundent

 PER QUÈ AQUEST DIA? PER QUÈ EL 19 DE JUNY?

Perquè en aquesta setmana està previst que el Congrés discuteixi i aprovi l’última versió dels Pressupostos Generals pel 2017.

 EN QUÈ CONSISTEIX L’ACCIÓ? L’acció presenta 2 possibilitats, UNA COMUNA I UNA INDIVIDUAL (NO SÓN EXCLOENTS)

 La part comuna consisteix a fer-se presents a les 12 hores del matí del 19J als Ajuntaments per fer lectura pública d’una moció, instant al Govern a l’ampliació dels fons destinats a la lluita contra la violència masclista

La part individualitzada a continuar fins a les 12 de la nit, organitzant activitats diverses que contribueixin a argumentar l’exigència de pressupostos per a la igualtat i contra la violència.

Proposem una acció descentralitzada però coordinada, en la qual hi ha una part comuna que és la primera que hem citat i que afecta a dia, hora i contingut). I una part opcional, la segona, que seria adaptable segons la realitat de cada ciutat o municipi.

Traslladem la proposta  a totes aquelles Coordinadores i organitzacions que aglutinen a diferents associacions perquè la facin seva i la impulsin, poble a poble, ciutat a ciutat.

19J#ALERTAFEMINISTA

A LES PLACES DELS AJUNTAMENTS CONTRA ELS VIOLÈNCIES MASCLISTES

Esperem que recolliu aquesta iniciativa i que la feu vostra, que la feu créixer. Que el 19 de Juny ens fem súper visibles, d’una manera majoritària, en tots els Ajuntaments de l’Estat Espanyol i que aquesta iniciativa aconsegueixi l’efecte desitjat.

Manifest del Moviment Feminista de València