Sant violentí

14 F “Desmuntem Sant Violentí” Aquest 14 de febrer fem una CRIDA CAP A LA VAGA FEMINISTA

EL 8 DE MARÇ PER DENUNCIAR també les VIOLÈNCIES MASCLISTES

Construïm relacions amoroses lliures de violències masclistes. Les feministes fem coincidir la protesta amb la data del 14 F dia de “Sant Valentí”, per assenyalar que els mites de l’amor romàntic fomenten relacions d’opressió. El mite de l’amor romàntic, clàssic en la nostra cultura, perpetua els estereotips de gènere i és la base de moltes relacions tòxiques.

Aquest suposat ideal romàntic provoca l’acceptació, normalització, justificació o tolerància de comportaments clarament abusius, ofensius i desiguals, que duen a un important desequilibri de poder i són base i justificació de les violències masclistes. A més, el capitalisme imperant, s’uneix a aquest mite patriarcal celebrant una festivitat basada en el consum. L’amor romàntic és, ara mateix, un espai de desigualtat per a les dones i que va contra la seva automomia i llibertat. Per a la societat, és un mecanisme de reproducció del sistema capitalista heteropatriarcal com pocs

Perquè ens hi va la vida i la salut, desmuntem els mites de l’amor romàntic!

NO ACCEPTEM:

• La compatibilitat de l’amor amb el maltractament

• Creure que el desenvolupament personal està fora de nosaltres mateixes, en una altra persona que ens farà completes, com veiem en frases com “la meva vida no té sentit sense tu”.

• Que l’amor és “lliurament total”, “donar-ho tot sense esperar res a canvi”, o “oblidar-me de mi”

• Que la gelosia expressa amor “necessito saber on ets, tenir les teves claus de les xarxes socials perquè t’estimo i pateixo”

Diem PROU i estem en #ALERTA FEMINISTA davant un ideal romàntic entorn de les relacions amoroses que en realitat ens posen en RISC. El model d’amor canvia en les èpoques històriques, no ha estat sempre el mateix! Actualment tenim un model judeo-cristià basat en un sistema heteropatriarcal, on les relacions amoroses són més centrals en les vides femenines que masculines, que supedita les dones, que enalteix el sacrifici, el lliurament, el control i les situacions de dificultat, essent un excel·lent caldo de cultiu de les situacions abusives i les violències masclistes. Cal fomentar relacions ben-tractants, que tenen en compte l’altre, amors que cuiden i que són diversos!

#14Febrer L’amor romàntic mata #SanViolenti #14Feminista #NosQueremosVivas #14FAmorSinCadenas #Patriarcat, capitalisme i racismel, aliança criminal #No hi som totes, falten les mortes” #PER UNA VIDA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES #VIVESiREBELS