Repressió contra el feminisme: Les 7 activistes de 8 Mil Motius condemnades a presó

09 oct. 2024 | Blog, Home, Manifestos i comunicats

El sistema patriarcal ha tornat a utilitzar la seva arma més poderosa: la repressió. Set activistes feministes han estat condemnades a un any i mig de presó i més de 26.000 euros en indemnitzacions per una acció de protesta durant la vaga feminista del 8M de 2018. La seva única “falta”? Denunciar les violències masclistes i posar el cos per aturar unes vies de tren durant una vaga que va mobilitzar milions de dones arreu del món.

Aquesta condemna és un atac flagrant als nostres drets polítics fonamentals: ens criminalitzen pel simple fet d’organitzar-nos i lluitar. No és un atac només a aquestes set companyes, sinó al dret a la vaga i a la protesta que tantes de nosaltres exercim com a forma de resistència contra un sistema que perpetua la violència masclista, l’explotació i la desigualtat.

Però no ens faran callar. Les feministes no acceptarem que ens empresonin pel fet de reclamar allò que és nostre per dret: una vida lliure de violències. Aquesta sentència s’emmarca en una onada de violència institucional que afecta no només el moviment feminista, sinó qualsevol col·lectiu que qüestiona l’status quo. Avui som nosaltres, com ahir van ser les independentistes, les activistes per l’habitatge o els moviments ecologistes. Davant d’aquesta repressió, ens mantenim fermes i unides.

No permetrem que empresonin el feminisme. La nostra lluita és imparable.

📍 Concentració de suport: Dijous 10/10 a les 18h, estació FGC Sant Cugat.

Repressió contra el feminisme. Les 7 activistes de 8 Mil Motius condemnades a presó

Uneix-te per una societat lliure de violències masclistes!

Estigues al dia de totes les accions i novetats de Novembre Feminista al teu correu.