Justícia per la Francy

10 oct. 2024 | Blog, Home, Manifestos i comunicats, Violències masclistes

La Francy es va precipitar per una finestra del seu domicili el 21 de juny de 2023, les lesions que li va provocar la caiguda eren incompatibles amb la vida i va morir l’endemà a l’Hospital de Bellvitge.

La seva parella sentimental, el Wilkin, estava amb ella i va declarar que es  va llençar per la finestra. En Wilkin va baixar al carrer i malgrat la gravetat de les ferides, la va moure,  la va pujar a l’habitatge i li va donar paracetamol. Va fer diverses trucades, cap per assistir de forma urgent a la víctima; va trucar a la seva germana, a un tal David i a un amic a qui va demanar que anés al domicili, quan aquest va arribar van trucar al 112. 

En Wilkin també va declarar que la Francy anava molt beguda, però l’autòpsia no va trobar restes d’alcohol en sang.

Una veïna va declarar que va sentir cops i discussions al pis i una altra que havia sentit una dona cridar auxili moments abans de la precipitació.  

En paraules de l’Audiència Provincial de Barcelona, en resolució de 20 de novembre de 2023, resulta sorprenent que mogui a la víctima, la pugi al domicili i no truqui de forma imminent als serveis d’emergència. Com diu el Tribunal, és obvi que no volia que  acudissin al domicili persones estranyes al seu cercle íntim, segurament per la por que la víctima pogués parlar amb terceres persones.   

També és cridaner que perdés el telèfon mòbil en un taxi, junt amb el de la Francy que havia agafat a l’hospital i que durant vuit dies estigués il·localitzable per la Policia i familiars, estranyament, també per la seva germana que s’havia fet càrrec del fill de la Francy i en Wilkin.  

L’investigat ha estat en situació de presó provisional, però malgrat els indicis contundents de criminalitat, el Jutjat VIDO de l’Hospitalet, a petició de la Fiscal, ha pres la decisió insòlita de deixar-lo en llibertat i arxivar la causa penal.  

EXIGIM una investigació a fons de la mort de la Francy.

PROU IMPUNITAT

JUSTÍCIA per la Francy.   

Uneix-te per una societat lliure de violències masclistes!

Estigues al dia de totes les accions i novetats de Novembre Feminista al teu correu.