Data: 7 d’octubre 2024
Convoca: Novembre Feminista
Fem sentir les nostres veus, per un #25N multitudinari
Punt de partida de l’assemblea: les propostes de treball recollides al RESUM II Assemblea Oberta 16/09/2024. Les comissions constituïdes per a l’organització de la manifestació i la comunicació van dinamitzar l’assemblea, que es va celebrar de manera presencial a Ca la Dona.
Participació de dones, lesbianes i trans (format presencial, híbrid, inscrites i assistents en les diferents assemblees):
- Vinculades a Novembre Feminista, Ca la Dona, Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, Regularització YA, Bloc Anticolonial, Mujeres Migrantes Diversas, Sindillar, Dona Beat, Dona Cançó, Dones Juristes, Assemblea Feminista UB, Feministas Autoconvocadas x Nicaragua, Grupo con Vos, Amnistia Internacional, Associació Hèlia, Plataforma Vermut Trans, La Sagrera en Femení, Bollos en Teoria, Vaga Feminista de l’HP, Sindicat de Llogateres, Les Vilaretes, SI Diverses, Casa da Gente Brasil, Grup ARTEMIS ………..
- Vinculades a col·lectius i organitzacions dels barris/districtes de Barcelona: Sants, Fort Pienc, Sant Antoni, Nou Barris, La Sagrera, Casc Antic
- Vinculades a col·lectius i organitzacions de pobles i comarques: Sant Pol, Mollet, Martorelles, Baix Llobregat, Santa Perpètua, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma, Bagà (Berguedà), Calella, Moia, Cardedeu, Gavà, Sitges, La Palma de Cervellò
- Vinculades als sindicats: USTEC, IAC, CCOO, UGT, CGT.
- Vinculades a organitzacions polítiques LI, Barcelona en Comù, Jovent Republicà
Disculpeu si ens hem oblidat d’alguna entitat o persona. A la propera assemblea recollirem els noms.
Ordre del dia:
A. ACORDS I CONSENSOS DE CONTINGUTS
1. Lema
La vergonya i la por, pels agressors!
Governs i estats, assumiu responsabilitats!
2. Cartell #25N 2024
Es presenta la proposta que ens ha enviat la Pnitas (https://www.pnitas.es/). En general, hi ha acord sobre la proposta, però un dels components gràfics, una mena d’ocell, genera debat perquè no sabem el seu significat. Contactant amb Pnitas, ens han comentat que es tracta d’una coloma de la pau maltractada. Es valora que, com que la proposta de cartell està plena de símbols que compartim, seria millor eliminar aquest component i reubicar les altres parts per deixar espai per afegir el “sublema”.
3. Manifest
S’informa que s’ha constituït la comissió, la qual funcionarà a través d’un xat de WhatsApp. S’ha enviat un primer esborrany que recull les idees principals de l’assemblea anterior, però encara no s’ha definit completament. Per aquest motiu, no es pot presentar a l’assemblea. Aquest tema serà objecte de decisió col·lectiva en la pròxima assemblea.
4. Comunicació
La Pnitas s’encarregarà d’adaptar la imatge del cartell per a les diferents xarxes socials. A més, li demanarem que adapti la part gràfica al disseny de la pancarta per a la manifestació del 25N.
En la pròxima assemblea, compartirem com avança la campanya de comunicació i què podem fer per augmentar l’impacte per ser moltes el 25N.
Fins a trobar-nos, un cop tinguem totes les propostes definitives del cartell i les adaptacions per a les xarxes, penjarem els materials al lloc web de Novembre Feminista perquè les organitzacions puguin replicar i amplificar la comunicació en xarxa. Ja ens comunicarem per e-mail i xarxes. Esteu pendents.
B. MANIFESTACIÓ A BARCELONA #25N 2024
La comissió de manifestació-acte final s’ha reunit abans d’aquesta assemblea per veure si podien presentar-nos una proposta consensuadad’itinerari, inici, recorregut i final.
Comparteixen els debat i reflexions que han tingut en la reunió de la comissió de manifestació en torn a dos itineraris
- Plaça Universitat/Urgell/Paral·lel/Tres Xemeneies, proximitat amb la DGAIA.
- Centre de Barcelona (Diagonal/Passeig de Gracia/GranVia), accessibilitat en la calçada, millor mobilitat per transport públic.
1.-Es va fer una visita de prospecció sobre el terreny amb les companyes del barri de Sant Antoni, revisant un dels itineraris proposats en l’assemblea passada
que inclou la denúncia davant la DGAIA. Han detectat dificultats de mobilitat, visibles a les fotos, on es poden observar barreres a la calçada i obstacles del ‘mobiliari urbà’. A més, és un recorregut llarg, que es farà de nit, un dilluns, i es preveu que molta gent pugui marxar abans d’arribar al final, la qual cosa podria disminuir la participació. No es veu que sigui la proposta de recorregut. El 25 de novembre és dilluns, i que caldrà un esforç extra per garantir una mobilització multitudinària. Però l’assemblea decidirà.
C/Urgell des de Gran Via
c/Urgell a l’alçada del Mercat de Sant Antoni
Avinguda Paral·lel
Avinguda Paral·lel
Però la mateixa comissió ens fa la proposta de rescatar el plantejament polític de “protesta davant la DGAIA” denunciant els arranjaments i convocar un acte unes setmanes abans al Parc de les Tres Xemeneies per escalfar motors, explorar fer un mural, taller de cartells o pancartes, convocar a la gent més creativa (música, batucades, …….) fer una crida a la participació, com un assaig general…..
2.-Centre de Barcelona (Diagonal/Passeig de Gracia/GranVia), accessibilitat en la calçada, millor mobilitat per transport públic. Un recorregut aquest molt accessible independentment de les necessitats de mobilitat individual o de transports públics. Contribueix a la visibilitat de la manifestació i es una zona de molta afluència de gent.
ACORDS:
a) Després del debat sobre l’itinerari, l’inici, el recorregut i el final, s’arriba a un consens: es realitzarà 25 de novembre al centre de Barcelona (Diagonal/Passeig de Gràcia/Gran Via), per garantir millor accessibilitat a la calçada i facilitar la mobilitat amb transport públic.
b) Es decideix rescatar la proposta política de “protesta davant la DGAIA” amb un acte unes setmanes abans, el 17 de novembre al matí, al Parc de les Tres Xemeneies per “escalfar motors”. Es planteja fer un mural, tallers de cartells i pancartes, i convocar gent creativa (música, batucades, etc.). És clau treballar tant el contingut i les formes com la participació.
Infraestructura del so a la manifestació:
Un punt de consens en l’assemblea és la necessitat que, durant la manifestació del 25N, se’ns escolti clarament: hem de fer soroll. La substitució del camió pel BICICARGO per portar el so no ha acabat de funcionar com esperàvem, tot i que ha estat una opció sostenible i coherent.
Es va parlar sobre la potència del so en altres manifestacions, com les de Palestina, i es va decidir el següent:
- Parlar amb les companyes d’altres manifestacions que han utilitzat el BICICARGO per veure si es pot millorar la potència del so.
- Explorar la possibilitat d’utilitzar un camió elèctric i comprovar si pot suportar un equip de so de gran potència.
- També parlar amb la gent que organitza les manifestacions de Palestina i veure com han gestionat el lloguer.
Com veieu, hi ha molta feina per trobar alternatives. NECESSITAREM GENT PER A L’ORGANITZACIÓ.
C. ACTE FINAL
Considerar l’ús d’un camió amb un bon equip de so com a plataforma per l’inici i el final de la manifestació. Per exemple, fer la lectura del manifest a l’inici i possiblement altres parlaments al final. Es descarta la idea d’un acte final amb tarima. Tot i que un camió no és una opció accessible, es podria estudiar l’opció d’un camió amb elevador. Seguirem parlant veient potencialitats i debilitats.
D. TANCAMENT DE L’ASSEMBLEA
Es convoca una reunió oberta de la comissió de manifestació-actes per al proper dilluns 14 d’octubre a les 17:30 h a Ca la Dona.
Tanquem l’assemblea amb la proposta de calendari per a la IV Assemblea Oberta del #25N, que tindrà lloc el dilluns 4 de novembre a les 18:30 h a Ca la Dona.
S’enviarà la convocatòria juntament amb l’acta.