El proper dilluns 15 de maig, tindrà lloc a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, Gran Via 111, el judici contra Sílvia Aquiles, una mare protectora que afronta una petició de 5 a 2 anys de pena de presó acusada de sostracció de la seva filla i del seu fill menors per no haver-los entregat al seu progenitor en el dia i hora prevists.

Davant d’aquesta situació, que pot comportar conseqüències molt greus per ella i per les seves criatures que vindrien a agreujar la situació de retirada de cures que pateixen des de fa tres anys, com a Novembre Feminista manifestem tot el nostre suport a la Sílvia i cridem a totes, totis i tots a acompanyar-la i acuerpar-la el dilluns 15 a la Ciutat de la Justícia.

Continuem denunciant la violència institucional contra les mares i les filles i fills i l’aplicació del fals SAP (síndrome d’alienació parental) i els seus derivats en judicis de família, malgrat la vulneració de drets fonamentals de la mare i de les criatures que suposen, i haver sigut reiteradament denunciats socialment i legalment tant en l’àmbit nacional com internacional. El cas de Sílvia, mare reconeguda com a víctima de violència institucional per l’aplicació del SAP, és un cas paradigmàtic de com funciona aquest fals síndrome. (Comunicat de Dones Juristes sobre el judici de la mare protectora S.A | Dones Juristes).

Amb les mares protectores, Plataforma-Yo SI TE CREO-Stop SAP, i altres associacions i entitats continuarem denunciant i actuant per eliminar la violència institucional que suposa l’aplicació del fals SAP i els seus derivats.

 • Per acabar amb la vulneració de drets humans de dones i infants.
 • Contra la manca de credibilitat al relat de nenes i nens i adolescents en les resolucions judicials.
 • Per acabar amb els estereotips i prejudicis i la presència del fals SAP als informes pericials, psicosocials i dels punts de trobada.
 • Perquè aquests informes no siguin assumits de manera acrítica i constituïts com a marc interpretatiu que condiciona tot el procés judicial.
 • Per acabar amb la retirada de cura de les criatures a les mares protectores
 • Contra  la separació forçada dels fills i filles de les mares amb criteris racistes i classistes.
 • Contra el fals SAP com a mecanisme de criminalització de les mares que denuncien violències o abusos sexuals a filles i fills per part del progenitor.

  Per tot això i més exigim

  VERITAT, JUSTÍCIA I REPARACIÓ

  Juntes i Rebels,  ens trobem el 15 de maig a la Ciutat de la Justícia a les 9:30h en SUPORT A LA SÍLVIA