Signa aquí

Des de Novembre Feminista (Ca la Dona) volem emetre el nostre posicionament respecte a la decisió emesa el dia d’ahir, 20 de març, per part de l’Audiència de Barcelona en relació a la sentència del cas de Dani Alves per un delicte d’agressió sexual.

Dani Alves no surt de la presó, el treuen!

Com a feministes sabem que la violència sexual és sempre un exercici de poder, demostrar poder i construir poder, sabem també del complex entramat que sustenta aquest sistema… Quan llegim la notícia no ens volem fixar en un home poderós convençut del seu dret a violar dones, aquest ja ha estat condemnat. Ara veiem un sistema atacat que lluita per reconstruir-se, per demostrar que sí, que amb poder i diners es pot agredir sexualment, i us convidem a pensar, qui necessita alliberar aquest delinqüent condemnat abans d’hora, qui necessita enviar-nos aquest missatge a totes les candidates a patir aquest exercici cruel de les violències masclistes?

Molts mitjans de comunicació seran còmplices de fer gran l’agressor i revictimitzar la víctima. També som moltes les que pensem en ella, li voldríem fer més transitable aquesta defensa i reparació a la que sabem té dret i mereix.

El sistema és perillós per nosaltres, de vegades fa l’efecte que la justícia patriarcal se’n burla: a una condemna per una violació li segueix la llibertat del violador.

En menys d’un mes hem passat de que hi ha risc de fuga a que aquest és menor i es pot conjurar amb un milió de euros. Per arribar a aquesta conclusió, el Tribunal fa una pirueta dialèctica: atès que la condemna es menor – com si no l’haguessin imposat ells- a la sol·licitada per les acusacions, el risc de fuga és menor, quan el risc de fuga s’incrementa perquè hem passat dels indicis a una condemna, pendent de la resolució dels recursos de les acusacions, amb moltes possibilitats de que s’imposi una pena superior.

Seguim juntes contra la benevolència dels tribunals davant els delictes sexuals; hem après a estar juntes, a omplir els carrers, a lluitar contra la justícia dels poderosos, contra l’escrutini que el tribunals fan de les paraules de les dones i estem obrint escletxes de justícia feminista.

Ens diuen que la dona està indignada i desesperada, estem amb ella, pensen en ella, i desitgem que la llibertat del violador no frustri el seu procés de recuperació i reparació.

PROU VIOLÈNCIES MASCLISTES, S’HA ACABAT!

AUTODEFENSA i AUTOORGANITZACIÓ FEMINISTA!!